foto:

Als vrijwilliger meewerken aan het IAG

Een top en breedtesport evenement als het IAG vraagt een enorme organisatie. Gelukkig beschikken we over een groot team van samenwerkingspartners en vrijwilligers. Veel van de vrijwilligers, die aan het evenement meewerken, zijn al vele jaren verbonden aan het IAG. Naast deze trouwe groep komen er regelmatig nieuwe vrijwilligers bij om “vacatures” of nieuwe functies in te vullen. Iedereen doet dat met veel enthousiasme en vanuit zijn specialiteit of belangstelling. Het is een geweldige ervaring om samen aan zo’n mooi evenement te werken en het geeft een unieke kans om de veelzijdigheid van de gymnastische sporten van nog dichterbij te beleven.

Wilt u / wil je als vrijwilliger meewerken aan het IAG? Dat kan op verschillende plaatsen en manieren, denk aan informatie geven aan de gasten, helpen bij de verschillende op- en afbouwploegen, toezicht houden bij de luchtkussens of het beweegplein, meehelpen bij de catering, het verzorgen van een workshop, etc.

Wat hebben we jou als vrijwilliger te bieden

Als je één dag vrijwilliger bent (bij minstens 1 dagdeel):

 • Gratis toegang, betreffende dag
 • Lunch (bij inzet van twee dagdelen)
 • T-shirt
 • Toegang tot de disco op zaterdag
 • Kinderen van vrijwilligers hebben gratis toegang tot het terrein

Als je meerdere dagen vrijwilliger bent (bij minstens 3 dagdelen):

 • Gratis toegang, betreffende dagen
 • Mogelijkheid tot overnachting tussen betreffende dagen (in je eigen tent)
 • Twee maaltijden per dag (lunch, diner)
 • T-shirt
 • Toegang tot de medewerkersruimte (koffie/thee en lekkers de hele dag)
 • Toegang tot de disco op zaterdag
 • Kinderen van vrijwilligers hebben gratis toegang tot het terrein

Als stagiaire

Zit je nog op school en doe je een opleiding waarbij evenementen organiseren of sport centraal staat en zoek je nog een stageplek? Dan is het IAG iets voor jou! Je krijgt een waardevol kijkje achter de schermen hoe het organiseren van zo’n evenement er aan toe gaat en krijgt een taak die goed bij jouw studie of leerdoelen past. Zo kun jij het meest uit jezelf halen en je ontwikkelen op de punten die je zelf aangeeft! Voor het aantal uren dat je hier vrijwilliger bent, mag je als stage uren opschrijven.

Lijkt het je wat om vrijwilliger te worden bij dit veelzijdige evenement? Schrijf je dan snel in!

Voor meer informatie neem contact op via info@iagsportevent.nl

Praktische informatie

Als vrijwilliger ben je van harte welkom om zoveel als je kunt mee te helpen. Echter is het natuurlijk goed mogelijk dat je een of meerdere dagen of dagdelen niet beschikbaar bent. Daar hebben we alle begrip voor. Om daarop in te spelen vragen we graag om dit aan te melden. Dit kan wederom bij het inschrijfformulier. Zo zijn we op de hoogte van de bezetbaarheid op verschillende dagen/dagdelen.
Om deze planning overzichtelijk te maken, kun je allereerst aangeven op welke dagen je beschikbaar bent. Kun je niet heel de dag? Dan kun je bovendien aangeven of je in de ochtend, middag of avond beschikbaar bent.

 • Ochtend (08.00-13.00)
 • Middag (13.00-18.00)
 • Avond (18.00-23.00)

Op de dagen en/of dagdelen dat je bij ons vrijwilliger bent, hoef je natuurlijk niet voor eten en drinken te zorgen.  

Voorbeeldfunctie

Als vrijwilliger ben je tegelijk een van dé gezichten van het IAG Sportevent. Daarbij hoort een voorbeeldfunctie. Zorg er daarom voor dat je helpt waar je kan, er netjes verzorgd uitziet en een goed humeur meebrengt. Ben je van deze voorbeeldfunctie bewust en straal dit ook naar buiten uit. Als jij plezier hebt, hebben andere mensen het ook vaak ook naar hun zin. Samen maken we er een feestje van!

 • Een vrijwilliger om trots op te zijn, zorgt voor:
 • Een vriendelijke, behulpzame houding
 • Een net verzorgd uiterlijk
 • Een lach op je gezicht en enthousiasme
 • Een flexibele, stressbestendige instelling

Aanwezigheid

Om te zorgen dat alle dag- en dagdelen in goede banen geleid kunnen worden, is het belangrijk dat er universele afspraak zijn omtrent aanwezigheid. De coördinator van desbetreffende afdeling is verantwoordelijk voor het doorgeven van de precieze tijden van aanwezigheid. Is er geen duidelijk tijdstip afgesproken? Zorg dan dat je 15 minuten voor de start van dagdeel of hele dag aanwezig bent. Weet je niet precies waar je moet zijn, dan is de infobalie binnen de Flik-Flak accommodatie de juiste plek om dit op te helderen.

Taken & Afdelingen

Als IAG willen we ervoor zorgen dat jullie als vrijwilliger er ook een mooie dag aan beleven en dat je het beste uit jezelf naar boven kan halen. Vandaar dat we jullie als vrijwilliger de keuze willen geven bij welke afdeling je komt helpen.
Een kanttekening hierbij is wel: VOL = VOL. Dus wees er snel bij en zorg ervoor dat jij een taak toegewezen krijgt waar je je prettig bij voelt, ambitie in hebt of waar je nog ervaring wil opdoen. Of je kiest een afdeling waar je juist al wel ervaring in hebt en dus het IAG naar een hoger niveau mee kan tillen!

De afdelingen waar je als vrijwilliger uit kunt kiezen zijn hieronder weergegeven:

Op-/afbouw

Zonder de mensen van op en afbouw is dit evenement helemaal niks. Hier geldt het gezegde: velen handen maken licht werk. Je bent voor het evenement bezig met het opzetten van materialen, klaarzetten van opstellingen en het helpen waar je kan. Ook bij het afbouwen ben je verantwoordelijk voor het netjes en goed opruimen van al wat gebruikt is bij het evenement. Dit is misschien niet de leukste taak, maar er zit een groot voordeel aan deze afdeling! Tijdens het evenement heb je tijd over om vol overgave te kunnen genieten van alle geweldige activiteiten die er op het terrein te vinden zijn.

Beveiliging

Als vrijwilliger bij de afdeling beveiliging zorg je ervoor dat de veiligheid van de bezoekers centraal staat. Dit gebeurt door middel van afwisselende taken, van nooduitgangen controleren tot het te hulp schieten bij (eventuele) calamiteiten. Vanzelfsprekend is er tijdens het IAG ook een beveiligingsbedrijf ingehuurd, maar vele handen maken licht werk en hulp is dan ook altijd welkom!

Catering

Al die hardwerkende krachten binnen de organisatie van het IAG moeten natuurlijk ook goed te eten en drinken krijgen. Jouw taak binnen de commissie catering is dan ook zorgen dat het deze mensen aan niets ontbreekt, zodat zij zich voor de volle honderd procent kunnen geven tijdens de uitvoerdagen. Je helpt bij het klaarzetten en het uitdelen van de lunch en het diner. Het is een dankbare taak en geeft je een kijkje achter de schermen van dit evenement.

Infobalie

Aan de infobalie vindt veel administratie plaats. Heb jij veel structuur en ben je stressbestendig? Dan is deze afdeling iets voor jou. Je helpt mee met het uitdelen van verschillende soorten polsbandjes aan de juiste mensen en zal veel vragen moeten beantwoorden. Je bent dan ook bij deze afdeling op de hoogte van bijna alles!

Internationaal Toernooi

Vier dagen lang zijn er diverse wedstrijden op nationaal en internationaal niveau. Bij deze afdeling zorg je samen met andere dat het Internationaal Toernooi soepel en goed verzorgd verloopt. Zorgen dat alle spullen op tijd klaarliggen, bediening van de muziek, helpen bij op en afbouw van toestellen, toezicht houden dat er geen onbevoegden de wedstrijdvloer betreden enz enz. Lijkt dit je erg interessant? Dan ben je in deze afdeling van harte welkom.

EHBO

Veiligheid is erg belangrijk. Als organisatie hechten we er veel waarde aan dat er bij een ongeluk(je) meteen te hulp geschoten kan worden. Als lid van deze afdeling help je daarom mee bij de EHBO-posten, verleen je hulp waar nodig en ben je actief op zoek om dit ook te kunnen bieden!

Marketing & Communicatie

Heb je altijd al ervaring willen opdoen op het gebied van pers & media? Leuke marketing strategieen willen bedenken of vind je het leuk om actief te zijn op social media? Dan voel je je bij deze commissie helemaal in je element. Je helpt bij het naar buiten brengen van nieuws rondom het IAG en ziet tegelijk hoe een groot evenement, zoals het IAG met de media omgaat. Een heel leerzame leuke ervaring en met jou hulp zorgen we ervoor dat het IAG op zijn best uit de verf komt tijdens de uitvoerdagen.

Beweegplein & Sport- en spelactiviteiten

Tijdens het IAG zijn er op verschillende plaatsen activiteiten waar jong en oud aan mee kan doen. Voor zowel het beweegplein, het luchtkussen festijn als bij diverse sport en spel activiteiten, zijn we op zoek naar vrijwilligers. Het is een dankbare taak en je bent veel met mensen bezig. Bij deze afdeling ben je voor een groot deel betrokken bij alle festiviteiten die het IAG te bieden heeft.

Diploma Turnen

Tijdens het diplomaturnen kunnen jongens en meisjes (vaak voor het eerst) laten zien wat ze kunnen voor hun ouders en grootouders. Het is dus een spannend moment voor deze jonge gymnasten en bij deze afdeling meehelpen is echt is voor jou als je goed bent met kinderen en altijd een goed humeur hebt!

Kampen

Het is mogelijk voor recreatie- en/of wedstrijdsporters om tijdens het IAG op kamp te gaan. Ze genieten van de activiteiten die gegeven worden en trainen in een andere accommodatie dan normaal. Ze blijven vanzelfsprekend ook slapen, op de IAG camping, flexotel of een normaal hotel in ’s Hertogenbosch. Wil jij meehelpen om dit allemaal in goede banen te leiden? Als je van afwisseling houdt en veel verschillende bezigheden, dan is deze afdeling iets voor jou.

Workshops

De workshops zijn heel verschillend en dus is het moeilijk om hier precieze taken aan te kunnen verbinden. Er zullen workshop gehouden worden in bijvoorbeeld paaldansen of circusspelen. Meehelpen bij deze afdeling is een erg actieve en ook gezellige taak. Je bent veel met mensen bezig en helpt met klaarzetten en opruimen van de workshops.

Programma / Tijdschema

Wedstrijdindeling & Uitslagen

Interesse Gym & Jump

Contact & Route

Vrijwilligers

Algemene voorwaarden & privacy beleid

Pers & Media

Avond Programma

Kids

Plein activiteiten

Side Events

Foodcourt

Tickets

Programma Coach Congres

Coach Congres

Acro

Programma - Kampen en Trainingsstages

Kampen & Trainingsstages

Bosch Beweegt

Open Podium

Aanmelden Gym & Jump

Busvervoer Gym & Jump

Programma Gym & Jump

Gym & Jump

Your Stage

Gym for Life Challenge

No items found.