Taken & afdelingen

Als IAG willen we ervoor zorgen dat jullie als vrijwilliger er ook een mooie dag aan beleven en dat je het beste uit jezelf naar boven kan halen. Vandaar dat we jullie als vrijwilliger de keuze willen geven bij welke afdeling je komt helpen.
Een kanttekening hierbij is wel: VOL = VOL. Dus wees er snel bij en zorg ervoor dat jij een taak toegewezen krijgt waar je je prettig bij voelt, ambitie in hebt of waar je nog ervaring wil opdoen. Of je kiest een afdeling waar je juist al wel ervaring in hebt en dus het IAG naar een hoger niveau mee kan tillen!

De afdelingen waar je als vrijwilliger uit kunt kiezen zijn hieronder weergegeven.
Klik voor een uitleg op de naam van de afdeling

Op/afbouw

Zonder de mensen van op en afbouw is dit evenement helemaal niks. Hier geldt het gezegde: velen handen maken licht werk. Je bent voor het evenement bezig met het opzetten van materialen, klaarzetten van opstellingen en het helpen waar je kan. Ook bij het afbouwen ben je verantwoordelijk voor het netjes en goed opruimen van al wat gebruikt is bij het evenement. Dit is misschien niet de leukste taak, maar er zit een groot voordeel aan deze afdeling! Tijdens het evenement heb je tijd over om vol overgave te kunnen genieten van alle geweldige activiteiten die er op het terrein te vinden zijn.

Beveiliging

Als vrijwilliger bij de afdeling beveiliging zorg je ervoor dat de veiligheid van de bezoekers centraal staat. Dit gebeurt door middel van afwisselende taken, van nooduitgangen controleren tot het te hulp schieten bij (eventuele) calamiteiten. Vanzelfsprekend is er tijdens het IAG ook een beveiligingsbedrijf ingehuurd, maar vele handen maken licht werk en hulp is dan ook altijd welkom!

Catering

Al die hardwerkende krachten binnen de organisatie van het IAG moeten natuurlijk ook goed te eten en drinken krijgen. Jouw taak binnen de commissie catering is dan ook zorgen dat het deze mensen aan niets ontbreekt, zodat zij zich voor de volle honderd procent kunnen geven tijdens de uitvoerdagen. Je helpt bij het klaarzetten en het uitdelen van de lunch en het diner. Het is een dankbare taak en geeft je een kijkje achter de schermen van dit evenement.

Infobalie

Aan de infobalie vindt veel administratie plaats. Heb jij veel structuur en ben je stressbestendig? Dan is deze afdeling iets voor jou. Je helpt mee met het uitdelen van verschillende soorten polsbandjes aan de juiste mensen en zal veel vragen moeten beantwoorden. Je bent dan ook bij deze afdeling op de hoogte van bijna alles!

Internationaal Toernooi

Vier dagen lang zijn er diverse wedstrijden op nationaal en internationaal niveau. Bij deze afdeling zorg je samen met andere dat het Internationaal Toernooi soepel en goed verzorgd verloopt. Zorgen dat alle spullen op tijd klaarliggen, bediening van de muziek, helpen bij op en afbouw van toestellen, toezicht houden dat er geen onbevoegden de wedstrijdvloer betreden enz enz. Lijkt dit je erg interessant? Dan ben je in deze afdeling van harte welkom.

EHBO

Veiligheid is erg belangrijk. Als organisatie hechten we er veel waarde aan dat er bij een ongeluk(je) meteen te hulp geschoten kan worden. Als lid van deze afdeling help je daarom mee bij de EHBO-posten, verleen je hulp waar nodig en ben je actief op zoek om dit ook te kunnen bieden!

Marketing en communicatie

Heb je altijd al ervaring willen opdoen op het gebied van pers & media? Leuke marketing strategieen willen bedenken of vind je het leuk om actief te zijn op social media? Dan voel je je bij deze commissie helemaal in je element. Je helpt bij het naar buiten brengen van nieuws rondom het IAG en ziet tegelijk hoe een groot evenement, zoals het IAG met de media omgaat. Een heel leerzame leuke ervaring en met jou hulp zorgen we ervoor dat het IAG op zijn best uit de verf komt tijdens de uitvoerdagen.

Beweegplein en sport en spel activiteiten

Tijdens het IAG zijn er op verschillende plaatsen activiteiten waar jong en oud aan mee kan doen. Voor zowel het beweegplein, het luchtkussen festijn als bij diverse sport en spel activiteiten, zijn we op zoek naar vrijwilligers. Het is een dankbare taak en je bent veel met mensen bezig. Bij deze afdeling ben je voor een groot deel betrokken bij alle festiviteiten die het IAG te bieden heeft.

Diploma turnen

Tijdens het diplomaturnen kunnen jongens en meisjes (vaak voor het eerst) laten zien wat ze kunnen voor hun ouders en grootouders. Het is dus een spannend moment voor deze jonge gymnasten en bij deze afdeling meehelpen is echt is voor jou als je goed bent met kinderen en altijd een goed humeur hebt!

Kampen

Het is mogelijk voor recreatie- en/of wedstrijdsporters om tijdens het IAG op kamp te gaan. Ze genieten van de activiteiten die gegeven worden en trainen in een andere accommodatie dan normaal. Ze blijven vanzelfsprekend ook slapen, op de IAG camping, flexotel of een normaal hotel in ’s Hertogenbosch. Wil jij meehelpen om dit allemaal in goede banen te leiden? Als je van afwisseling houdt en veel verschillende bezigheden, dan is deze afdeling iets voor jou.

Workshops

De workshops zijn heel verschillend en dus is het moeilijk om hier precieze taken aan te kunnen verbinden. Er zullen workshop gehouden worden in bijvoorbeeld paaldansen of circusspelen. Meehelpen bij deze afdeling is een erg actieve en ook gezellige taak. Je bent veel met mensen bezig en helpt met klaarzetten en opruimen van de workshops.

Vrijwilligers